Летни рецепти за скара с етерични масла.
ПИЛЕШКО-ЗЕЛЕНЧУКОВИ ШИШЧЕТА В ЛИМОНОВА МАРИНАТА С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ROSEMARY И BASIL
Лятото е сезона, в който се стремим да не се задържаме в кухнята, в която сме се вихрили цяла Зима и Пролет и да я изнесем по възможност на открито. Започваме да усещаме аромата на дим, въглени....и скара? Следващите две предложения ще ви помогнат за обогатите менюто от кебапчета, кюфтета и пържоли и да изненадате приятно дори и себе си.
Подправките розмарин и босилек са изключително популярни не само в българската, но и в Средиземноморската и Азиатската кухни. А заменянето им с етерични масла, ще ви донесе допълнително удоволствие и неочакван предимства.
За първата лесна и бърза рецепта са ви нужни:
1 лимон за да изцедите и използвате сока му
2 супени лъжици зехтин
1 скилидка чесън, нарязан
1 чаена лъжичка сол
¼ – ½ чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
1 капка етерично масло Basil
1 капка етерично масло Rosemary
2–4 пилешки гърди без кости, без кожа /може да ги замените и месо от бутче/
1 тиквичка нарязана
2-3 глави лук
2-3 зелени чушки
2-3 червени чушки
няколко гъби
По желание: ¼ чаена лъжичка смляна горчица
Всяка българска домакиня/домакин знае как елегантно да подреди пилешко-зеленчукови шишчета. Само, че преди това ще трябва да отделите малко време за да смесите всички продукти за маринатата и давите в голяма купа тях, нарязаното пиле и зеленчуците. Разбъркайте добре и оставете в хладилник 3 до 12 . Разклащайте от време на време, когато отворите хладилника за нещо друго. Печете на средно загрята скара 7 до 15 минути в зависимост от това колко изпечено предпочитате месото.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
ВЕГЕТАРИАНСКИ ШИШЧЕТА ....ЗА СКАРА ЕСТЕСТВЕНО, МАРИНОВАНИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА PINK PEPPER И LIME
За тези, които предпочита да не ядат месо съм подготвил:
Най-добрите зеленчуци за скара
- Аспержи
- Патладжан
- Царевица
- Гъби
- Лук
- Чушки
- Тиквички
- Домати
- Люти чушки
За маринатата
5 капки етерично масло Pink Pepper
5 капки етерично масло Lime
¼ чаша зехтин
сол
пипер
Подготвяме маринатата и оставяме зеленчуците да поемат аромата на зехтина и етеричните масла. Печем на средно загрята скара не повече от 7 минути за да останат зеленчуците хрупкави. Аз ги предпочитам такива. А вие?
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Коментари
Публикуване на коментар