Справяме ли се при проблеми с лактоза?
Хранителна непоносимост
Това е реакцията на храносмилателната система на организма към неприятна храна. Съществуват различни видове непоносимост към храни, най-често срещаната е непоносимост към лактоза, при която в организма липсва ензим, необходим за пълноценното разграждане на млечните продукти. Целиакия (непоносимост към глутен) е, когато глутенът, намиращ се в пшеницата и други зърнени храни, е вреден за червата. Други примери като реакции към химикали или други добавки, добавени към някои храни. Примери за това са добавките за цвят, аромат и консерванти в много храни. Сулфитите, например, използвани в сушени плодове, консерви и вино, могат да предизвикат астматични пристъпи. Освен тези хранителни отравяния, храносмилателни разстройства или психологически фактори могат да предизвикат реакции на храни при почти всеки.
Хранителни алергии
Това е отговор на имунната система на неприятна храна. Тялото смята, че протеинът в определена храна може да бъде вреден и предизвиква реакция на имунната система, произвеждаща хистамин, за да се предпази. Тялото „помни“ това и когато тази храна отново навлезе в тялото, хистаминовият отговор се задейства по-лесно. Симптомите могат да варират в зависимост от това къде се освобождава хистаминът в тялото. Ако хистаминът се освободи в областта на носа / гърлото, това ще доведе до сърбеж в носа или дихателни проблеми. Ако се освободи в кожата, може да се развие обрив. В храносмилателния тракт може да има спазми в стомаха. Или може да са комбинация от тях.
Симптомите, които са сходни при двете, включват храносмилателни проблеми като стомашна болка, диария, гадене или киселини и до известна степен главоболие, мигрена, обриви и класически алергичен сърбеж в носа. Хранителните алергии по-често причиняват кожни реакции като сърбеж, обрив или уртикария; дихателни реакции като задух, болки в гърдите или възпаление на дихателните пътища или дори тежка реакция на анафилаксия (подуване на гърлото / лицето, обрив, ниско кръвно налягане).
Алергичните реакции са бързи, обикновено в рамките на 30 минути и могат да бъдат предизвикани от много малки количества от алергена. От друга страна, реакциите на непоносимост към храна могат да се забавят с часове и са кумулативни, колкото повече вещество се приема, толкова по-тежка може да бъде реакцията.
Често срещаните храни, които причиняват алергични реакции, са риба, ракообразни, ядки и фъстъци, а децата могат да имат алергии към мляко и яйца. Непоносимостта към лактоза (мляко и млечни продукти) и непоносимост към глутен са най-честите непоносимост към храни.
КОИ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА И ДОБАВKИ НА DOTERRA ЩЕ НИ ПОМОГНАТ ДА СЕ СПРАВИМ?
На първо място за нас ще работи комбинацията от етерични масла на doTerra, предназначена за подпомага работата на стомашно-чревния ни тракт Zegest - приемана през устата или нанасяна интрадермло, разредена с базово масло в областта на корема и червата, стъпала, гърба. Всекидневния прием в продължение на 10 дни на пречистващата за червата формула GXAssis, последвана от десетдневен прием на пробиотичната формула PBAssist. Да не забравяме и специално подготвените за нас ензими TerraZyme, които можем да приемаме всеки ден. За тези, които могат да си го позволят, ежедневния прием на по една капсула от трите съставни части на LLV, ще се появи като генерално решение /за деца и юноши се посъветвайте с вашия ароматерапевт, посочения прием е за възрастни/.
Етеричните масла от Lemon и Lavender са добре познати на всички почитатели на здравословния начин на живот. Тяхната помощ ще бъде от решаващо значение с неприятните състояния, до които води лактозната непоносимост. Могат да бъдат приемани през устата или нанасяни разредени в областта на стомаха и червата, стъпалата, гърба.
Възползвайте се от съветите ми и с помощта на етеричните масла и добавки на doTerra, направете живота на хората с този неприятен проблем, по-безпроблемен и независим.
С Обич към вас Росен
Коментари
Публикуване на коментар