Готвене с етерични масла doTerra
КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА В НАШИТЕ КУЛИНАРНИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА
С толкова много приложения на етерични масла doTERRA е трудно да се проследи цялата гама на тяхната употреба . Една невероятна възможност , която може би не сте съзрели до сега, е включването им във вашите кулинарни занимания. Поради високата концентрация на етерични масла и лесната им употреба, те ни помагат във всичко с което се захващаме.
Включването на масла в готвенето ви носи допълнително:
Има специфични масла, които ви препоръчваме да консумирате. Масла като босилек, мащерка, лимон, джинджифил са чудесни примери за вкусни и полезни масла за добавяне към храни и дори напитки. Разбира се, препоръчваме ви да проверите всяка бутилка с указания за тяхното използване, тъй като някои не са предназначени за консумация - като Wintergreen например.
Тъй като маслата doTERRA са тествани и повторно тествани за тяхната безопасност при консумация, знаете, че получавате най-доброто качество. Много компании добавят пълнители и заместители, за да подобрят аромата и количеството на маслото, което ги прави опасни за поглъщане.
Тъй като самите масла са силно концентрирани, наистина са ви необходими само няколко капки, за да придобиете вкуса . Друго важно нещо, което трябва да имате предвид, е разреждането на вашите масла в някаква форма на липиди - като маслина, кокос или друго масло. Разреждането прави безопасно консумирането на етеричното масло, но също така помага за разпространението му в цялото ястие за по-добър вкус.
Ако желаете да да готвите с летливи етерични масла по и горещи ястия, трябва да знаете че топлината може да унищожи тези крехки масла. Добавете вече предварително разреденото си етерично масло едва след като приключите с готвенето на топлото си ястие и температурата му е не повече от 40 градуса С . За печива и сладкиши, може и да изгубите малко от свойствата на етеричните масла, но не чак толкова много.
Ако търсите идеи кои етерични масла да започнете да експериментирате с добавяне към вашите ястия, опитайте тези:
Коментари
Публикуване на коментар