Готвене с етерични масла doTerra

 



КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА В НАШИТЕ КУЛИНАРНИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА

    С толкова много приложения на етерични масла doTERRA е трудно да се проследи цялата гама на тяхната употреба  . Една невероятна възможност , която може би не сте съзрели до сега, е включването им във вашите кулинарни занимания. Поради високата концентрация на етерични масла и лесната им употреба, те ни помагат във всичко с което се захващаме.

Включването на масла в готвенето ви носи допълнително:
 
  • Подобряване на вкуса
  • Осигуряване на тялото  на техните невероятни свойства
  • Удобство и безопасност
    Има специфични масла, които ви препоръчваме да консумирате. Масла като босилек, мащерка, лимон, джинджифил  са чудесни примери за вкусни и полезни масла за добавяне към храни и дори напитки. Разбира се, препоръчваме ви да проверите всяка бутилка с указания за тяхното използване, тъй като някои не са предназначени за консумация - като Wintergreen например.
 
   Тъй като маслата doTERRA са тествани и повторно тествани за тяхната безопасност при консумация, знаете, че получавате най-доброто качество. Много компании добавят пълнители и заместители, за да подобрят аромата и количеството на маслото, което ги прави опасни за поглъщане. 
 
   Тъй като самите масла са силно концентрирани, наистина са ви необходими само няколко капки, за да придобиете вкуса . Друго важно нещо, което трябва да имате предвид, е разреждането на вашите масла в някаква форма на липиди - като маслина, кокос или друго масло. Разреждането прави безопасно консумирането на етеричното масло, но също така помага за разпространението му в цялото ястие за по-добър вкус. 
    Ако желаете да  да готвите с летливи етерични масла по  и горещи ястия, трябва да знаете че топлината може да унищожи тези крехки масла. Добавете вече предварително разреденото си етерично масло едва след като приключите с готвенето на топлото си ястие и температурата му е не повече от 40 градуса С . За печива и сладкиши, може и да изгубите малко от свойствата на етеричните масла, но не чак толкова много
 
Ако търсите идеи кои етерични масла да започнете да експериментирате с добавяне към вашите ястия, опитайте тези:
  • Босилек: салати, студени предястия, сирена, зеленчукови мусове,
  • Бергамот: за чай с  мед например, плодови напитки,
  • Кориандър: за ястия и салати с месо и риба
  • Канела: за сладкиши и печени меса
  • Джинджифил:   чай, смутита, салати, постни ястия
  • Лавандула: за десерти и напитки
  • Мента: за десерти и напитки
  • Мащерка: чай, топли и студени месни предястия

Коментари

Популярни публикации от този блог

Симфония на клетките. Бойд Труман. Често задавани въпроси - 1

Варикозни вени, етерични масла и добавки doTerra

Как да се справим със свръхколонизацията на Candida?