Картофено пюре с Розмарин doTerra
ВКУСНО КАРТОФЕНО ПЮРЕ С ROSEMARY DOTERRA
Всички знаем чисто технологично как се приготвя картофено пюре? С картофено пюре на прах...и там каквото има? НЕ!
Вземете четири или пет средно големи картофа от Смолян, разбира се. Препоръчвам да ги сварите цели в подсолена вода. Изчакайте ги да изстинат за да предпазите ръцете си от изгаряне/ но и за това си има лек-doTerra - Лавандула/.Обелете ги внимателно и ги добавете в купа заедно с разтопеното краве масло и млякото. Пюрирайте ги ръчно /за това си има специален уред. Оставете на страна. В подходящ съд на слаб огън сипете растителната мазнина и след това добавете лука и чесъна, като овкусите с черен пипер и сол. Не е нужно да омекнат съвсем, а просто малко да се кавърдисат в мазнината. След като добавите чесъново-луковото олио към картофите е време и за тайната съставка: етеричното масло на doTerra Розмарин. Разбъркайте добре. Доовкусете ако е нужно. Поднесете с полу разтопено краве масло и стръкче пресен розмарин разбира се.
Коментари
Публикуване на коментар