Кокосови мляко и сметана за горещ шоколад



   Ако никога не сте опитвали да направите горещ шоколад с кокосово мляко, сега е моментът. Кокосовото мляко извежда горещия шоколад на следващото, по-високо ниво, като го прави най-кремообразната напитка без лактоза, която някога сте имали удоволствието да опитате.

   Започнете със сметаната, като изсипете съдържанието на консервата с кокосово мляко в тензух и го забравите за една нощ / на принципа на цеденото кисело мляко/. Минали са няколко часа и вашата кокосова сметана е вече готова. Прехвърлете я в удобна купа. С останалото по-течно млечно  вещество ще приготвите  горещия шоколад.

Добавете по желание подсладител към вече готовата сметана. С помощта на ръчен миксер разбивайте, докато получите лека, кремообразна текстура. В тенджера сложете останалото течно кокосово мляко от консервата или кокосово мляко от картонена кутия. Затоплете до желаната температура. Ако използвате мляко от консервата, това ще бъде по-кремообразен горещ шоколад. След като се затопли, добавете какао на прах и подсладител. Натопете клечка за зъби в бутилката с канела и завъртете в сместа.
Поставете купчина прясна кокосова бита сметана върху горещото си какао и се насладете!


 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Симфония на клетките. Бойд Труман. Често задавани въпроси - 1

Варикозни вени, етерични масла и добавки doTerra

Как да се справим със свръхколонизацията на Candida?